top of page
Keresés

Eljegyzés

Frissítve: 2023. júl. 30.

Hogyan és hol kérjük meg szívünk választottjának kezét?


lánykérés

A hagyomány és az általános szokás szerint a férfi kéri meg szíve választottjának kezét. Ritka esetben előfordul, hogy a hölgyek veszik át az irányítást és felteszik a nagy kérdést párjuknak, de szerencsére a mai napig a leggyakoribb felállás az, hogy a férfi térdre ereszkedve kéri meg barátnője kezét.


Feltehetjük a kérdést, hogy miért térdre ereszkedve? Ez egyfajta lovagiasság és tisztelet a nő iránt. A feltett kérdésnek mindenképp eldöntendőnek kell lennie, melyre igennel vagy nemmel válaszolhat a nő.


A hagyományok szerint a lánykérés előtt a férfinak illik elmenni a lány szüleihez, és az édesapától kell megkérnie szerelme kezét. Manapság ez már nem kötelező, nyilván attól is függ, hogy milyen viszonyban vannak a lány édesapjával, de egy nemes gesztus lehet a férfi részéről.

A legtöbb lánykérés karácsonykor, évfordulón, Valentin-napon, a menyasszony születésnapján, romantikus vacsora alkalmával egy étteremben vagy éppen nyaralás közben történik. Klasszikus lánykérési alkalom lehet még a családi esemény vagy a legkedvesebb barátotok esküvője.

Eljegyzés

Extrém lánykérés

Azok a férfiak, akik extrém lánykérést szeretnének a következő lehetőségek közül választhatnak: a fellegekben repülés közben, egy fesztiválon vagy koncert közben a színpadon, TV műsorban, Flashmob közben, egy sporteseményen, ahol kivetítőn mutatják a párt és közben minden szempár rájuk szegeződik, hegytetőn, végül de nem utolsó sorban igazán extrém a tűzoltóautós lánykérés is.

Boldogság

Eljegyzési helyszínek

A romantikus lánykérés tökéletes helyszíne a Kunbaracson található exkluzív Vörös kastély vagy Parádsasváron a Kastélyhotel Sasvár Resort.

A lánykérési helyszínek között mindenképp meg kell említenem a „magyarok tengerét” a Balatont, a gyönyörű Mátra hegyes lankás tájait és egyik kedvenc városom Eger sem maradhat ki a felsorolásból.

Véleményem szerint sokkal meghittebb és emlékezetesebb a lánykérés, ha csak ketten vagytok, hiszen ezek a pillanatok rólatok szólnak. Az esküvő remek alkalom arra, hogy a családdal és a barátokkal megünnepeljétek szerelmeteket.


291 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page