top of page
Keresés

Környezetbarát zöld esküvő

Frissítve: 2023. aug. 6.

Az emberek életében szerencsére egyre fontosabb szerepet kap a bolygónk és a környezetünk védelme, a természettudatosság, amely természetesen megjelenik az esküvőknél is.

környezettudatosság - zöld fa

A környezettudatosság jegyében szervezett „zöld” esküvőknél egyik fontos szempont, hogy figyeljünk a pazarlásra, használjunk újrahasznosított papírt, illetve kevesebb műanyagot.

Gyűrűtartó doboz

A helyszín kiválasztásakor érdemes olyan hotelt, rendezvényközpontot keresni, akik kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége minden évben odaítéli az arra érdemes hoteleknek a “Zöld Szálloda” címet.


A meghívók ültetőkártyák, menükártyák készüljenek újrahasznosított papírból. Az esküvői weboldal tökéletes kiegészítője / helyettesítője lehet az újrahasznosított papírból készült meghívónak, illetve a fiatal korosztálynál ki is válthatja azt, de az idősebb korosztály számára én mindenképp a papír alapú meghívót ajánlom.


A dekorációban a DIY (do it yourself, azaz csináld magad) dekorációs elemek rendkívül népszerűek, ilyen lehet például egy befőttes üveg, amelyet rengeteg fajta környezetbarát elemmel díszíthetünk. Használjunk bátran papírvirágot.

Esküvői asztal dísz

A szertartás ceremóniánál ültessetek fát, vagy virágot. A menyasszonyi csokornál mindenképp válasszunk szezonális virágokat. Az asztalokon a vágott virág vagy virágbox helyett legyen cserepes virág, ezeket esetleg a vendégek haza is vihetik az esküvő után.



Limonádé

Köszönetajándéknak vásároljatok a helyi piacokon kézműves termékeket, egy kis üveg méz vagy lekvár tökéletes ajándék lehet, ezáltal támogatjátok a hazai termelőket, illetve a szállításból származó szén-monoxid kibocsátást és csomagolási hulladékot is csökkenthetitek.


Palackos ásványvíz és üdítőital helyett limonádéval vagy házi szörppel kínálhatjátok vendégeiteket, ezzel csökkentve a műanyag palackok számát. Az esküvő végén a megmaradt ételeket, tortát és a sütiket műanyag doboz helyett biológiailag lebomló vagy papír ételtároló dobozokban adjátok át a vendégeknek.


408 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page