top of page
Keresés

Eljegyzési, kísérő, karikagyűrű

Frissítve: 2023. aug. 6.


Karikagyűrű - rózsa

A gyűrű kör alakja a végtelent jelenti, illetve az ígéretet, elköteleződést és a hűséget jelképezi, ezzel is azt mutatjuk, hogy megállapodtunk valaki mellett és vele képzeljük el a jövőnket.


Eljegyzési gyűrű

Eljegyzés

Az eljegyzési gyűrű az, amellyel a férfi megkéri szerelme kezét, ezzel a gyűrűvel teszi fel szíve választottjának a nagy kérdést. A menyasszony a bal kéz gyűrűsujján hordja az eljegyzési gyűrűt. Az utóbbi időben legtöbbször az eljegyzési gyűrűvel történik a lánykérés, ezután a pár közösen kiválasztja a karikagyűrűt, amelyet majd a házasságkötéskor felhúznak egymás jobb kezének gyűrűsujjára.


Jegygyűrű

Házasság - gyűrűk

Más esetben a lánykérés történhet a karikagyűrűvel is, így először a bal kéz gyűrűsujján hordja a pár, majd a házasságkötéskor átteszik a jobb kész gyűrűsujjára, ebben az esetben jegygyűrűnek nevezzük a házasságkötésig ezt az ékszert.


A görög hagyomány szerint azért viseljük a negyedik ujjon az eljegyzési gyűrűt vagy a jegygyűrűt, mert a bal kéz negyedik ujjából egy közvetlen ér vezet a szívig, ezt a Szerelem Vénájának nevezték, mely az örök szerelmet szimbolizálta.

Karikagyűrű vásárláskor a legfontosabb szempont az, hogy olyat darabot válasszunk, amit mindig szívesen viselünk, hiszen ez egy életre szóló döntés, amely az ifjú pár összetartozását tükrözi.

425 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Eljegyzés

bottom of page