top of page
Keresés

Esküvői szertartás ceremóniák

Frissítve: 2023. júl. 30.


Gyertya ceremónia

Gyertya ceremónia

A leghagyományosabb ceremónia. A menyasszony és a vőlegény egy-egy égő gyertyát tart a kezében, ezek a gyertyák az eddigi életüket szimbolizálják. A két gyertyával együtt meggyújtják a harmadik gyertyát, amely a közös életüket jelképezi.Homoköntés ceremónia

Az utóbbi időkben rendkívül közkedvelt a homok ceremónia. Az ifjú pár mindkét tagja különböző színű homokot önt rétegesen egy szép üvegbe.

Egyszer a menyasszony, egyszer a vőlegény önt egy kis homokot, így különleges mintázat alakul ki a homokból. A szertartásra különböző homokceremónia szetteket lehet vásárolni. Ilyen például a képkerettel ellátott fa doboz, amelyre gravíroztatni is lehet a jeles dátumot. Ez egy maradandó emlék, melyre rápillantva eszünkbe jut a nagy nap egyik legfontosabb eseménye, a ceremónia.

Ennél a szertartásnál fontos kellék a pici tölcsér, ami azt a célt szolgálja, hogy minden homokszem az üvegbe kerüljön.


Bor ceremónia

A boröntés hasonló szisztéma szerint zajlik, mint a homoköntés. Két különböző színű ital (klasszikus fehér és vörös bor vagy vörös bor és szóda) keveredése alkotja az új színű italt, a közös élet kezdetét. Az ifjú pár az új italt el is fogyaszthatja az igenek kimondása után vagy eltehetik emlékbe.


Kötél ceremónia

A két kötél jelképezi a menyasszony és a vőlegény eddigi életét az esküvő napjáig. A két kötelet jelképesen összekötik, így eggyé válik életük.

Festmény ceremónia

Festmény ceremónia

Ezt a szertartást általában a vagány párok szokták választani. A szertartáshoz szükséges egy kisméretű üres vászon és két pohár festék. Az ifjú pár fentről csurgatja a festéket a vászonra, ez szimbolizálja új színes életüket.


Fűszer ceremónia

Hasonlóan a homokceremóniához ennél a szertartásnál is egy mutatós üvegbe önti bele az ifjú pár a két különböző színű fűszert (például só és bors vagy paprika), melyek szintén a közös életet szimbolizálják.


Lakat ceremónia

Lakat ceremónia

Nagy divat, hogy a szerelmesek lakattal pecsételik meg szerelmüket. Az ara és a vőlegény két lakatját összezárják, majd a kulcsot ők megőrzik vagy esetleg szabadtéri esküvőn héliumos lufiban felengedik. A két összezárt lakat jelképezi a közös út kezdetét.


Óraceremónia

Ennél a ceremóniánál az igenek kimondásának időpontjában indítja el az órát a szertartásvezető, ezzel jelképezve az új élet kezdetét.

1 117 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires


bottom of page