top of page
Keresés

Máltai esküvő

Frissítve: 2023. júl. 30.


Kék lagúna Málta

Málta egy gyönyörű szigetország az Európai Unió déli részén, a Földközi-tenger közepén. Sokan választják Máltát az esküvői helyszínüknek, mert csodálatos tengerparti tájakkal, romantikus helyszínekkel és lenyűgöző építészeti csodákkal rendelkezik.

A legnépszerűbb helyszínek közé tartozik a főváros, Valletta, amely gyönyörű történelmi épületeiről és híres kikötőjéről ismert. Valletta számos meseszerű helyszínt kínál az esküvői ceremóniákhoz, például a történelmi paloták, templomok és kilátók.

Málta esküvői helyszín- Valetta

Más népszerű helyszínek közé tartozik Mdina, a középkori város és a Gozo szigetén talál ható Ramla Bay.

Málta gyönyörű tájakkal és idilli helyszínekkel büszkélkedhet. Az egész sziget tele van festői helyekkel, amelyek tökéletes hátteret nyújtanak az esküvői fotózásokhoz és az ünnepi eseményekhez. A tengerpartok, a lenyűgöző sziklák, a történelmi épületek és a mesés kilátások biztosítják az unikális hangulatot.

Málta hajó

Málta éghajlata

A szigetország éghajlata mediterrán, így aki azúr kék vízparti esküvőt tervez, bármelyik hónapot is választja, garantáltan nem fog fagyoskodni. Tavasztól őszig a meleg hőmérséklet az uralkodó, a forró nyári levegőt szerencsére enyhíti a folyton jelenlévő szellő vagy szél.

A kellemes időjárás lehetővé teszi a szabadtéri esküvőt, legyen az tengerparti ceremónia vagy kerti fogadás. A nyári trópusi melegben hasznos köszönetajándék a legyező.

A szigetország középkori műemlékeivel és természeti adottságaival is lenyűgözi az idelátogatókat. Igazi romantikus kis ékszerdoboz, ami tökéletes helyszín lehet egy tengerparti álomesküvő megvalósításához.

Málta esküvői szertartás Valettában

Máltai esküvői hagyomány

A máltai tradíció szerint a mennyasszony és a vőlegény virágokat dobálnak a vendégek közé az esküvői ceremónián. Egy másik esküvői hagyomány, hogy az esküvőn perlinit, cukorral bevont mandulát szolgálnak fel.

A Tal-Milied egy hagyományos máltai esküvői ének, amelyet a ceremóniamesterek, vőfélyek adnak elő a fogadáson. Az ének a házaspár boldogságát és jókívánságait fejezi ki, és egyben a közösség áldását is jelenti az új házasságukra.

A Kariġġa egy hagyományos máltai esküvői menet, amely során a vőlegény barátai és családja a menyasszony házától az esküvői helyszínig kísérik az ifjú párt. A Kariġġa során a résztvevők hagyományos máltai zenei hangszerekkel kísérik a menetet.

Legyező köszönetajándék

Nászút

Málta mesés tájakkal rendelkezik, lenyűgöző környezetet kínál a nászutas pároknak. A kék lagúnák, tengerpartok és kalandos sziklás öblök ideális helyszínek a romantikus sétákhoz, naplementében való elmerüléshez vagy akár piknikekhez.

A sziget számos lehetőséget kínál az aktív pihenésre és kikapcsolódásra is. A nászutas párok részt vehetnek vízi sportokban, például búvárkodásban, snorkelingben vagy hajókirándulásokon.

Málta híres a finom ételeiről és gasztronómiai különlegességeiről. A nászutas párok élvezhetik a helyi specialitásokat, mint például a friss halakat és tenger gyümölcseit, a tradicionális máltai tésztákat (pl. pastizzi), a helyi borokat és likőröket. A vacsorák a tengerparton vagy az óvárosok hangulatos éttermeiben különleges élményt nyújtanak.





132 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page