top of page
Keresés

Örömszülők feladatai

Frissítve: 2023. aug. 6.

Örömszülőnek, illetve örömanyának, örömanyapának a menyasszony és vőlegény szüleit nevezzük. A szervezés során az első és legfontosabb alapszabály, amit az egész szervezés során nem szabad elfelejtenetek az az, hogy ez a Ti esküvőtök lesz, a Ti álmaitok szerint, de ugyanakkor gondoljatok arra is, hogy ez az örömszülők életében egy igazán meghatározó nap. A szervezés elején beszéljétek meg velük, hogy miben kéritek a segítségüket. Az örömszülők szeretik kivenni a részüket az esküvői teendőkből, éppen ezért bízzatok rájuk kisebb feladatokat, így igazán fontosnak érezhetik magukat.

Menyasszonyi készülődés, öltöztetés

Menyasszony édesanyja

Segíthet a menyasszony rokonaival való kapcsolattartásban, a menyasszony ruhájának kiválasztásában és a nagy napon a menyasszony öltöztetésében. Ő az, aki lelki támaszt nyújt a menyasszonynak, köszönti a szertartás előtt a vendégeket és az este során elsők között táncol az ifjú férjjel.

Menyasszony bekísérése


Menyasszony édesapja

Üdvözölheti a vendégeket, különösen fontos feladatai közé tartozik a menyasszony bekísérése és az este során az igazán megható apa-lánya tánc.


Vőlegény készülődése

Vőlegény édesanyja

Segíthet a vőlegény rokonaival a kapcsolattartásban, a köszönőajándékok beszerzésében, a vőlegény öltöztetésében, illetve a vendégek fogadásában. Ha a menyasszony szeretné, akkor részt vehet a menyasszonyi ruha kiválasztásában, illetve a nagy napon esetleg a menyasszony öltöztetésében is.

Vőlegény öltöztetése

Vőlegény édesapja

Fogadhatja a vendégeket, segíthet a vőlegény öltöztetésében, ünnepi beszédet mondhat a vacsora előtt és kiemelt feladata, hogy az elsők között táncoljon az ifjú feleséggel.

Az örömszülők legfontosabb feladata: mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy gyermekeik a legboldogabbak legyenek esküvőjük napján.


301 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page